Оздравителен курс по класическа йога

 

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКА ЙОГА

Събота и неделя от 10:45 ч.
СПОРТЕН ЦЕНТЪР СЛАВЕЙКОВ
(гр. Бургас, к-с "Славейков", зад Учителския институт)

Направете първите си стъпки в света на йога! Живот изпълнен с хармония, радост и спокойствие!


yoga_image_4


Курсът по йога е подходящ както за начинаещи, така и за хора, практикували някаква форма на йога. Започва се с основни практики за пречистване и огъвкавяване на ставите и гръбнака и по-доброто протичане на енергията в цялото тяло. Курсът следва интегралната йога на Свами Сатянанда Сарасвати, наречена Сатянанда йога и обхваща всички аспекти на личността.

Заниманията по йога включват:
- Паванмуктасани - тези практики огъвкавяват тялото, раздвижват всички стави,, въздействат върху коремните органи и храносмилателната система, премахват натрупаните токсини, релаксират ума.
- Суря намаскара /Слънчев поздрав/ - динамична практика, която раздвижва всички стави, мускули, увеличава жизнеността ни, балансира работата на двете полукълба на мозъка.
- Класически йога пози /Асани/ – огъвкавяващи гръбнака назад, напред, усукващи, обърнати и балансиращи асани. Тези практики помагат да се премахне сковаността и болката в гърба и гръбнака, да се огъвкави гръбначния стълб и цялото тяло, да се масажират вътрешните органи и жлезите с вътрешна секреция, да се подобри работата на всички системи в тялото – дихателна, кръвоносна, нервна, полова, ендокринна и др.
- Пранаяма /дихателни практики/ - тук са включени основни дихателни упражнения /Дълбоко коремно дишане, Пълно Йогийско дишане, Нади Шодхана Пранаяма, Брамари и др./, чиято цел е да възвърнат правилното дишане, да подобрят дихателния капацитет, да заредят тялото с повече кислород и жизнена енергия, да премахнат токсините и замърсяванията, да успокоят и балансират ума и нервната система.
- Релаксация и медитация – /тук се включват практики като йога нидра и др./Тези практики ни помагат да се освободим от натрупаният стрес и напрежение, да насочим ума навътре към себе си, да изследваме и опознаем ума и да се освободим от нежелани навици, фобии, страхове и комплекси, които ни въздействат, без дори да съзнаваме това.
- Мантри - Мантрите са силно заредени звуци с положителни вибрации, които ни балансират и хармонизират на всички нива на нашето същаствуване – физическо, умствено, емоционално, психично и духовно.
- Хранене - Съвети относно правилно и балансирано хранене според йога и аюрведа за по-добро здраве, жизненост и спокоен ум.

yoga_image_5

Свами Сатянанда казва, че когато човек е изпълнен с напрежение, неговите действия и поведение не са правилни, той е далеч от своята истинска вътрешна природа. Умът му е замъглен и не познава истината. Главната причината да не се чувстваме щастливи и удоволетворени е напрежението вътре в нас. А когато човек е спокоен, той може да взима правилни решения и да се държи правилно и естествено. Такъв човек е изпълнен с мир и хармония и излъчва тези качества навсякъде около себе си. Той е удоволетворен и успешен в своите действия и взаимоотношения.

Редовното и правилно практикуване на йога практики премахва натрупаното напрежение, дарява ни със здраве, сила и жизненост, спокойствие и уравновесен ум, хармонични взаимоотношения със света, който ни заобикаля и с нас самите.

Курс по класическа йога:

Събота и неделя от 10:45ч.
Място за провеждане: СПОРТЕН ЦЕНТЪР СЛАВЕЙКОВ
(гр. Бургас, к-с "Славейков", зад Учителския институт)


Телефон за записване: 0886 41 7777 - Радка Стоянова
Екипировка: удобно спортно облекло, което да дава свобода на движение на тялото и постелка за йога/гимнастика.

Курсът по йога е подходящ както за начинаещи, така и за хора, практикували някаква форма на йога.

С йога може да се занимава всеки, независимо от възраст, здравословно състояние и религиозни убеждения.

0886 41 7777 - Радка Стоянова

E-mail: rstoianova@gbg.bg

 

yoga_image_6

 

 

НОВО - Йога терапия »

Галерия »

Йога за деца »

Аюрведа »

Древна наука за здраве и дълголетие...

Аюрведичен тест »

Направете си аюрведичен тест за определяне на дошите...

Шивананда Йога »

Система от йога практики, включващи асани, пранаяма, релаксация...

Петте аспекта на Йога »

За да бъдем здрави и щастливи...

За кого е полезна Йога »

С Йога може да се занимава всеки ...

Разлика между Йога и спорта »

Разликата между Йога и спорта...

Йога дишане »

Да дишаш, значи да живееш, и няма живот без дишане...

Как да си повишим имунитета »

Стъпалото е своеобразна карта на...

Жизнената енергия »

Човекът е част от организираната и хармонична Вселена...

Правилното хранене »

Съвети и интересни рецепти...

Важно е да знаете »

Препоръки за Йога практиките...

 

 

Компютърни услуги

ОФИС АСИСТ - нашият ИТ помощник