Как да си повишим имунитета

Масажът на стъпалата е нетрадиционно лечение на редица болести. Стъпалото е своеобразна карта на човешкото тяло. Чрез масаж на стъпалата се стимулират акупунктурни точки, всяка от които отговаря на съответен орган от човешкия организъм. Стимулацията на всяка акупунктурна точка чрез масаж на стъпалата подобрява кръвообръщението, ободрява, намалява стреса и натрупаното напрежение и действа здравословно на цялото тяло. В миналото хората са ходели боси, което е позволявало естествената стимулация на акупунктурните точки. В днешно време носенето на обувки не само възпрепятства естествения масаж на стъпалата, но и води до болки, загрубяла кожа, мазоли, падане на свода и т.н., особено ако обувките са прекалено тесни или с прекалено висок ток. И тъй като хората сами са си отнели способността да се самолекуват чрез стимулация на акупунктурните точки на стъпалата, ходейки боси, нетрадиционната медицина препоръчва масажа на стъпалата като ефикасен лек. Лекарите също така препоръчват, когато имаме възможност да ходим боси, особено по пясък и пръст през топлите сезони. Масажът на стъпалата е един от основните методи за лечение в традиционната китайска медицина. Така наречения точков масаж или акупунктура е познат още от древността в Китай. Масаж на стъпалата може да си направите сами или да отидете на опитен специалист. Един стандартен масаж на стъпала трае около 30 мин., след които ще се чувствате значително по-отпочинали. Ето как да си направите здравословен масаж на стъпалата в домашни условия:

- Потопете стъпалата във ваничка с гореща вода, в която сте добавили малко морска сол за около 10 минути, след което подсушете стъпалата.
- Нанесете лосион за тяло или масажно масло върху стъпалата.
- Масажирайте чрез кръгови движения с палците.
- Не пропускайте и масажа на пръстите и разстоянията между тях.

Ако повтаряте процедурата всяка вечер, положителният ефект от този метод на нетрадиционната медицина няма да закъснее. Масажът на стъпалата зарежда с положителна енергия, като в същото време ви освобождава от отрицателната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НОВО - Йога терапия »

Галерия »

Йога за деца »

Аюрведа »

Древна наука за здраве и дълголетие...

Аюрведичен тест »

Направете си аюрведичен тест за определяне на дошите...

Шивананда Йога »

Система от йога практики, включващи асани, пранаяма, релаксация...

Петте аспекта на Йога »

За да бъдем здрави и щастливи...

За кого е полезна Йога »

С Йога може да се занимава всеки ...

Разлика между Йога и спорта »

Разликата между Йога и спорта...

Йога дишане »

Да дишаш, значи да живееш, и няма живот без дишане...

Как да си повишим имунитета »

Стъпалото е своеобразна карта на...

Жизнената енергия »

Човекът е част от организираната и хармонична Вселена...

Правилното хранене »

Съвети и интересни рецепти...

Важно е да знаете »

Препоръки за Йога практиките...

 

 

Компютърни услуги

ОФИС АСИСТ - нашият ИТ помощник