Йога за здраве и баланс

 

//Съдържанието на страницата в момента се редактира//

 

 

 

Курсът по йога е подходящ за начинаещи. Започва се с основни практики за пречистване и огъвкавяване на ставите и гръбнака и по-доброто протичане на енергията в цялото тяло.

Курсът следва интегралната йога на Свами Сатянанда Сарасвати, наречена Сатянанда йога и обхваща всички аспекти на личността. Характерното за Сатянанда йога е нейната интегралност, което означава, че въздействието на йога практиките не се ограничава само до физическото тяло. Ако се изпълняват правилно йога практиките въздействат върху всички нива на нашата същност - физическо, умствено, емоционално, психично и духовно.

Редовното практикуване на йога ще подобри цялостно здравето ви, ще се огъвкавят гръбнака и ставите, всички органи и системи са облагодетелствани от практикуването на йога. На умствено и емоционално ниво ще постигнете баланс и хармония, като резултата е вътрешен мир и по-добри взаимоотношения с хората около вас. Ще се подобрят паметта и концентрацията, ще бъдете по-целенасочени и устремени, изпълнени със сила и енергия.

Заниманията по йога включват:
- Паванмуктасани - тези практики огъвкавяват тялото, раздвижват всички стави,, въздействат върху коремните органи и храносмилателната система, премахват натрупаните токсини, релаксират ума.
- Суря намаскара /Слънчев поздрав/ - динамична практика, която раздвижва всички стави, мускули, увеличава жизнеността ни, балансира работата на двете полукълба на мозъка.
- Класически йога пози /Асани/ – огъвкавяващи гръбнака назад, напред, усукващи, обърнати и балансиращи асани. Тези практики помагат да се премахне сковаността и болката в гърба и гръбнака, да се огъвкави гръбначния стълб и цялото тяло, да се масажират вътрешните органи и жлезите с вътрешна секреция, да се подобри работата на всички системи в тялото – дихателна, кръвоносна, нервна, полова, ендокринна и др.
- Пранаяма /дихателни практики/ - тук са включени основни дихателни упражнения /Дълбоко коремно дишане, Пълно Йогийско дишане, Нади Шодхана Пранаяма, Брамари и др./, чиято цел е да възвърнат правилното дишане, да подобрят дихателния капацитет, да заредят тялото с повече кислород и жизнена енергия, да премахнат токсините и замърсяванията, да успокоят и балансират ума и нервната система.
- Релаксация и медитация – /тук се включват практики като йога нидра и др./Тези практики ни помагат да се освободим от натрупаният стрес и напрежение, да насочим ума навътре към себе си, да изследваме и опознаем ума и да се освободим от нежелани навици, фобии, страхове и комплекси, които ни въздействат, без дори да съзнаваме това.
- Мантри - Мантрите са силно заредени звуци с положителни вибрации, които ни балансират и хармонизират на всички нива на нашето същаствуване – физическо, умствено, емоционално, психично и духовно.
- Хранене - Съвети относно правилно и балансирано хранене според йога и аюрведа за по-добро здраве, жизненост и спокоен ум.

 

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКА ЙОГА - Йога за здраве и баланс:


ТЕЛЕФОН за записване: 0886 41 7777 - Радка Стоянова


Екипировка: удобно спортно облекло, което да дава свобода на движение на тялото и постелка за йога/гимнастика.

 

Йога заниманията са адаптирани както за напълно начинаещи, така и за хора, които вече са практикували някаква форма на йога.

 

0886 41 7777 - Радка Стоянова

E-mail: rstoianova@gbg.bg


 

НОВО - Йога терапия »

Галерия »

Йога за деца »

Аюрведа »

Древна наука за здраве и дълголетие...

Аюрведичен тест »

Направете си аюрведичен тест за определяне на дошите...

Шивананда Йога »

Система от йога практики, включващи асани, пранаяма, релаксация...

Петте аспекта на Йога »

За да бъдем здрави и щастливи...

За кого е полезна Йога »

С Йога може да се занимава всеки ...

Разлика между Йога и спорта »

Разликата между Йога и спорта...

Йога дишане »

Да дишаш, значи да живееш, и няма живот без дишане...

Как да си повишим имунитета »

Стъпалото е своеобразна карта на...

Жизнената енергия »

Човекът е част от организираната и хармонична Вселена...

Правилното хранене »

Съвети и интересни рецепти...

Важно е да знаете »

Препоръки за Йога практиките...

 

 

Компютърни услуги

ОФИС АСИСТ - нашият ИТ помощник